Vilanova i la Geltrú

La JSC de Vilanova i la Geltrú organitza un debat amb un grup de joves i l'alcalde de la ciutat

Elena es va sotmetre a preguntes formulades per diversos joves de la ciutat.

L’acte, organitzat per la Joventut Socialista de Vilanova i la Geltrú, va aplegar a una quarantena de joves de la ciutat que van preguntar al candidat des de qüestions relacionades amb la política nacional o internacional fins als àmbits de la vida local i de les seves propostes per a la ciutat de cara els propers anys.

Joan Ignasi Elena també va ser preguntat per temes rellevants de l’actualitat, com ara el debat intern que viu el PSC. Elena també va respondre a preguntes sobre la votació dels diputats del PSC a Madrid a la moció sobre el Fons de Competitivitat, una votació que ell no comparteix, especialment perquè reivindica de la política “més coherència davant la ciutadania quan, per una banda, es vota sí al Senat i desprès no es fa el mateix al Congrés.”

La utilització de la immigració per part d’alguns partits polítics o bé la crítica i la desafecció cap a la política, han estat altres qüestions de l’actualitat sobre les que ha estat interpel•lat. Per a Elena: “la política és compromís i cal exercir-la des d’una mirada amplia i que sigui capaç d’incloure a tothom.”

Els joves també van preguntar per qüestions com el conflicte a Palestina o per les polítiques de cooperació que es promouen des de l’ajuntament. En relació a qüestions locals, Joan Ignasi Elena va respondre una vegada més a la necessitat de reclamar una rebaixa del peatge de la C-32. Preguntat per un estudiant de la UPC sobre el funcionament i les possibilitats de la mateixa, va respondre que té un recorregut molt important en aconseguir més rellevància a partir dels treballs d’especialització i dels seus grups de recerca en camps relacionats amb les tecnologies de la dependència o marítimes, àmbits que aporten valor afegit a la ciutat.

També va abordar qüestions relacionades amb l’avançament de les obres del CAP i l’Institut d’Educació Secundària de Mar, unes obres que ha fet l’Ajuntament per a garantir i mantenir la qualitat d’aquests serveis per a la ciutadania.

Elena també ha comentat qüestions relacionades amb la crisi econòmica i l’impacte que ha tingut sobre el sector de la construcció a la ciutat. També es va tractar el tema de la mobilitat pel centre i el nucli antic, una qüestió que per a Elena respon a la necessitat de regular i d’evitar que tots els vehicles censats de la ciutat, i els que vénen de fora, utilitzin el centre per travessar la ciutat. Un centre que es vol amb prioritat per a vianants, per això es regula el pas a veïns, familiars, comerciants o serveis, tot destacant que és un procés que requereix temps i adaptació, tal i com fa anys es va fer amb zones com el carrer Caputxins o la Rambla.